Potresna borba jedne sarajevske porodice sa kćerkom i sestrom našla se na naslovnim stranama mnogobrojnih, popularnih i manje popularnih novina. Naime, djevojka inicijala S.D. je prošle sedmice poslana na psihijatrijsko liječenje zbog, kako njena porodica navodi, ekstremno čudnog ponašanja i nevjerovatnih ispada koji se ne mogu povezati s njenom ličnosti. Djevojka je, naime, prije nekoliko dana od svoje Avon dame naručila samo dva proizvoda i to oba koja joj zaista trebaju u ovom trenutku bez da naruči bar još pet testera i tri laka za nokte što bi učinila svaka iole normalna djevojka koja drži do sebe.

“Mi smo ostali u šoku i prosto trenutno prolazimo kroz groznu situaciju i kroz najteži period u dosadašnjem životu. Naša draga S. je od malena uvijek voljela da pretura po mojoj kozmetici i kad god sam naručivala bilo šta iz Oriflejma ili Avona uvijek sam i njoj nešto naručivala. Valjda joj je to ostalo u sjećanju kao nešto što je normalno i što se redovno dešava, pa kad je i ona odrasla, počela je da naručuje od svoje Avon dame sve što joj treba i ne treba. Znate kako je, sve je to nešto pristupačno i onda je logično da nećete naručiti samo ono što vam treba, već ćete malo šarati i naručiti i stvari koje vam ne trebaju. Sve je bilo dobro dok ona nije neki dan naručila samo maskaru i labelo kao dvije stvari koje joj trebaju, a ove ostale sve izignorisala. Pa sve je to uredu, ali ko je vidio da se iz Avona naruči samo ono što ti treba? Ja nikad nisam. Morali smo da pozovemo ljekare i da joj potražimo stručnu pomoć, nadam se da će uskoro biti bolje” – izjavila je potresena majka djevojke koja želi da ostane anonimna.

Predstavnici Avona su u kratkoj izjavi naglasili kako im je žao što je djevojka ovako posrnula i da se nadaju da će uskoro biti bolje, kako bi mogla da se ponovo vrati kupovini svih stvari koje joj trebaju i ne trebaju iz Avona.