Porodica Isak polako, ali sigurno ulazi u sve sfere društva u našoj zemlji. Nakon što je Ramo Isak postao ministra unutrašnjih poslova Federacije, njegov sin, Arnel Isak ubrzo je imenovan za zastupnika u Predstavničkom domu FBiH, a drugi sin Rusmir Isak imenovan je za direktora KPZ u Zenici. Kako bi otišli korak dalje porodica Isak najavila je da će se na sljedećim izborima kandidovati za sva tri člana Predsjedništva BiH.

“Mi smo najjača porodica trenutno u državi. Imamo toliko članova na vlasti da smo moćniji od predsjednika, OHR i ostalih institucija. Međutim, naši apetiti su i veći od ovoga što sada imamo i sa ponosom mogu reći da će se članovi moje porodice kandidovati za sva tri člana Predsjedništva BiH na sljedećim izborima. Kada bi uzeli i te funkcije potvrdili bi svoju vladavinu u BiH i ne bi nam bilo ravnih. Imamo velike šanse da sjednemo u sve tri fotelje Predsjedništva BiH i tako privatizujemo cijelu državu”, rekao je Ramo Isak, glava porodice Isak.

Usprkos željama Rame Isaka ovaj pothvat će iziskivati određene promjene u porodici Isak posebno kada je nacionalnost u pitanju.

“Nacionalnost nama na predstavlja nikakav problem kada je novac i moć u pitanju. Evo već sutra Arnel može postati Hrvat recimo dok bi Rusmir mogao biti Srbin po potrebi. Ja ću svakako na poziciju člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, a njih dvojica neka se podjele kako hoće. To nam je najmanji problem i već sutra ga možemo riješiti. Nama su bitne samo fotelje, a nacionalnost mijenjamo po potrebi”, dodao je Ramo Isak.