Porezna inspekcija noćna mora je svim osobama koje se bave bilo kakvim poslom u BiH. Mnoštvo zakona koji se mahom mogu tumačiti kako kome odgovara zadaju ozbiljne glavobolje privrednicima. Ipak iz porezne inspekcije danas su odlučili malo olakšati “sitnim ribama” i poručili da više neće reagovati na utaje poreza manje od pola miliona KM.

“Sada kako je krenula korona i ovo novo digitalno doba svako se bavi nekim preduzetništvo. Prodaju preko društvenih mreža, bave se nekim rukotvorinama i naravno sve to ilegalno. Ima sada toga koliko god hoćete i niko ne plaća porez naravno. Mi smo do sada kao izlazili na teren i kažnjavali te stručnjake, ali smo skontali da nam se to više nikako ne isplati. Na neke sitne utaje poreza više nećemo reagovati jer jednostavno nema smisla”, rekao je Kenan Značka, poreski inspektor.

Iz porezne inspekcije poručili su da svi koji su do sada utajili manje od pola miliona maraka poreza mogu mirno da spavaju.

“Šta mi imamo od toga da nekoga kaznimo ko je utajio neku sitnu sumu novca od par desetina hiljada maraka ili ove od nekoliko hiljada. To je stvarno sramota koja nama ide na obraz. Od sada iako dobijemo prijavu nećemo reagovati na utaje manje od pola miliona maraka. Mislim da je to fer i pošteno sa naše strane. Žao nam je kada se neko trudi da uradi nešto svojim rukama, utaji par hiljada maraka i onda mu mi dođemo i napišemo mu kaznu koja je već od ukupne zarade. Od sada ganjamo samo ove od pola miliona pa na gore”, dodao je gospodin Značka.