Zgroženost građana na postavljanje PVC prozora na zgradu Vječne vatre, u kojoj se trenutno nalazi poreska uprava, dodatno je porasla nakon što je jutros osvanuo i LED ekran umjesto same vatre ispred. Danas smo po prvi put dobiti i zvanični odgovor iz ove institucije zbog novog izgleda.

“Nema potrebe da pričamo o nekoj modernizaciji i tranziciji, a i dalje da živimo u starim zgradurinama i zastarjelim sistemima. Koga još zanima neka starinska arhitektura koja realno nekima lijepo izgleda sa vanjske strane, ali je objektivno poprilično disfunkcionalna. Trebamo se okretati današnjem stilu života, modernim, funkcionalnijim i u konačnici dugoročnijim stvarima, pa tako i samim građevinskim radovima koje trenutno vršimo. Prvo se digla hampa oko prozora a sada koliko vidim kose čupaju zbog LED rasvjete”, poručili su iz Poreske uprave.

LED rasvjeta na kojoj će se projektovati Vječna vrata je kako navode, stvar krajnje funkcionalnost i lakšeg održavanja.

“Znate i sami koliko se beskućnika okupljalo oko te vatre i samim tim pravimo jednu neuglednu sliku ovog historijskog spomenika. Fino ovako kako imamo LED, fotografija je ista li nema njih ispred. Pored toga imamo prostore da projektujemo i druge stvari po potrebi. Što se tiče prozora, našim uposlenicima je poprilično hladno u kancelarijama, gdje najčešće piju kafu i željeli smo im osigurati barem to osnovno ljudsko pravo na rad u adekvatnim uslovima tokom radnog vremena”, dodali su iz Poreske uprave.

Ova institucija također planira postaviti heliodrom na krovu zgrade, jedan dio objekta pretvoriti u tržni centar, prokopati podzemnu garažu, kao i dodatno proširiti prostor ispred za mogućnost otvaranja kafića.