NASA je danas izašla sa šokantnim podacima, koji znatno utiču na događaje i elementarne nepogode širom planete. Pozicija Neptuna u Sunčevom sistemu najviše šteti formiranju Vijeća ministara, te je zračenje negativnih čestica glavna kočnica pri rješavanju ovog problema.

Nemoguće je da različite političke opcije nađu zajednički jezik kada se Neptun nalazi u djelu orbite poznatijem kao Z-675-M-430, jer je u toj poziciji pojačano zračenje čestice Vox-5i-6-beta, koja se kreće ka unutrašnjosti prema Suncu, te samim tim prolazi kroz rejon planete Zemlje. Ove čestice potiču isticanje rivalstva kod čovjeka, te je nemoguće naći kompromis u razgovoru. Očekujemo da će ovaj talas proći za nekih pet do osam godina, te da će se situacija na Zemlji popraviti. U vijeku čovjeka pet godina je velika cifra, međutim u kretanju kosmičkih tijela i energija, to vam ispadne kao najmanji djelić sekunde”, rekao nam je šef NASA-inog tima za praćenje zračenja u svemiru, Sean Cornwall.

Naglasili su da ovo zračenje može prouzrokovati i neke dodatne manje probleme, ali da oni nisu toliko važni koliko je to formiranja Vijeća ministara.

“Otapanje Grenlanda, požari u Sibiru, cunamiji koji haraju Pacifikom su neki manji problemi koje možemo riješiti ili ih uopće ne moramo sanirati. Koga realno zanimaju izgorene životinje u Sibiru ili osušeni medvjedi na Grenlandu. Bitniji su nam politički procesi ljudi i njihovi problemi, a planeta Zemlja nam je tu svakako na usluzi da radimo od nje šta god želimo”, dodao je Cornwall.

Zbog lošeg položaja Neptuna, NASA je poslala upute političarima u Bosni i Hercegovini da u narednih pet godina blokiraju sve procese, kako bi izbjegli eventualno pogoršanje odnosa. Pentagon je također podržao ovu inicijativu te naglasio da će lično pratiti kretanje političke situacije u našoj zemlji.