Prvi veći ovogodišnji snijeg napravio je potpuni kolaps u našoj zemlji. Saobraćaj se odvija otežano, zimske službe standardno ne mogu pravovremeno odgovoriti na padavine, a političari koji ni tri mjeseca od izbora nisu uspjeli formirati vlast najavili su da će sa formiranjem vlasti nastaviti tek na proljeće.

“Dali smo sve od sebe da se ta vlast formira i da svi budu sretni i zadovoljni. Međutim, iznenada je pao snijeg koji nas je sve zatekao nespremne i mi moramo obustaviti sve naše radnje. Kolaps je u saobraćaju i mi nemao taj luksuz da negdje zaglavimo u automobilu ili ne daj Bože da se negdje zabijemo dok putujemo u Doboj recimo kod Dodika na pregovore. Zbog toga mislim da bi bilo najbolje sačekati neke povoljnije trenutke i nastaviti sa formiranjem vlasti tek na proljeće. Nije vlast zec neće nama pobjeći planiramo tu da ostanemo narednih 30 godina tako da nema potrebe žuriti”, rekao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

Edin Forto se odmah složio sa svojim kolegom iz Osmorke i najavio obustavu svih radnji kada je formiranje vlasti u pitanju.

“Mi već sada imamo kostur vlasti i neka imena koja se pojavljuju što je zaista respektabilan posao koji smo uredili za samo tri mjeseca. Mi bi sve to nastavili punom parom, ali vidite da nas je ovaj snijeg sve iznenadio. Kada sam jutros pogledao kroz prozor svog doma u Sarajevu prizor je bio zaista zastrašujući. Odmah sam otkazao sve svoje obaveze, vratio se pod dekicu i upalio neku seriju na Netflixu. Slažem se sa svojim kolegama da zbog sigurnosti i straha od nekih nepotrebnih prehlada formiranje vlasti treba ostaviti za proljeće”, rekao je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.