Službenici MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode danas jednog građanina Sarajeva nakon što su inspekcijske agencije prijavile da je ovaj prilikom inspekcije finansija svoje trgovačke radnje ponudio “samo 700KM”, javila je FENA.

Prilikom redovne kontrole “knjiga” trgovačke radnje osumnjičenog po već rutinskom postupku ustanovljene su razne malverzacije u poslovanju, nakon čega su pripadnici inspekcijske službe očekivali svoju standardnu kvotu od “bar 920KM i šta god potroše u radnji” koju ovaj nije uspio da ponudi.

“Samo 700KM! Na nas dvoje. Pa to nije ni semestar školovanja za moju djecu! Jesam li ja za ovo završio kurs računovodstva i povlačio stranačke veze kako bih dobio posao inspektora?!” rekao je Behdet Fiskalić, inspektor koji je najzaslužniji za hapšenje ovog prestupnika.

Osumnjičeni se poziva na svoje zagarantovano (nepisano) pravo da plati onoliko mita koliko je u datom trenutku u stanju, tvrdi odbrana. Također navode da osumnjičeni ne negira tvrdnje da je poslovao “sa obije strane zakona, ali samo u granicama koje su normalne u bh. društvu.”

Sporna trgovačka radnja je sada već po četvrti put zatvorena pečatom poreske uprave, a smatra se da nakon ovoga neće više biti nastavljeno poslovanje pod istim menadžmentom.