Tik Tok je sve popularnija društvena mreža u našoj zemlji. Mnogi opasni momci odlučuju se na obračune putem Tik Tok live i tako pokušavaju riješiti svoje nesuglasice. Danas se u našoj zemlji desilo i prvo hapšenje zbog ilegalnog upada na Tik Tok live. Kako mediji prenose uhapšen je opasni momak koji je nepozvan ušao na Tik Tok live svog kolege i počeo ga napadati.

“Svi koji me znaju mogu potvrditi da sam ja jedna duša od čovjeka koji samo ne voli nepravdu. Kriminal sam davno ostavio iza sebe i počeo karijeru Tik Tokera jer sam vidio da je to jako popularno danas. Sve je išlo kako treba imao sam svoju publiku koja mi je donirala novac, zezali smo se i pravili liveove. Međutim, sinoć mi onaj kloc uđe na live iako ga niko nije zvao i počeo me napadati, prijetiti kako će on ovo, kako će on ono, a ustvari je jedan obični miš. Pokvario nam je live svima i ja sam ga prijavio policiji pa neka oni to rješavaju”, rekao je opasni momak iz Breze koji je želio ostati anoniman.

Obzirom da je uhapšeni momak iz Sarajeva, MUP Kantona Sarajevo javnosti je iznio detalje ovog slučaja.

“Mi još nemamo zakon o tom famoznom Tik Toku, ali mislimo da ne možete tek tako upadati nekom na live nepozvani. Odmah po prijavi locirali smo lice jer je hvala Bogu od ranije poznat polici i lišili ga slobode. On je trenutno u istražnom zatvoru kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog događaja. Da se razumijemo mi njega nismo priveli zbog onih prijetnji i svega toga to nas ne zanima, neka rješavaju između sebe. Priveli smo ga samo zbog ilegalnog ulaska na Tik Tok live”, rekao je Semir Ajpi, šef sektora za cyber kriminal.