Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Grada Mostara spriječili su sinoć nešto poslije 22 sata zakazanu tuču najvatrenijih boćarskih navijača na boćalištu kod tržnog centra “Piramida”, saznaje Šatro info.

Prema prvim informacijama, nedaleko od ulaska na ovo boćalište iz pravca Vukovarske ulice, uputilo se desetak navijača čuvenog mostarskog boćara Joze Knezovića, popularnih pod nazivom “Vatreni” s Rudnika. Njih je kod birtije na tržnici “Andrea” čekalo petnaestak navijača njegovog najvećeg rivala Mile Tukića poznatijih kao “Zmajevi” iz Splitske ulice.

“Policija je dobila dojavu nešto poslije 21 sat da se sprema velika tuča “Vatrenih” i “Zmajeva”, koju su naši pripadnici uspjeli da na vrijeme spriječe. Brzom intervencijom pripadnika MUP-a više lica je lišeno slobode. Policija tijekom cijelog dana pokušava da utvrdi tko je od huligana nosio štap zbog pomoći pri hodu, a tko da bi ga iskoristio u neredima”, kazao je Marko Penavić načelnik policijske uprave Grada Mostara.

Da podsjetimo, tenzija između “Vatrenih” I “Zmajeva” kulminirala je prije dva tjedna, kada je u derbiju kola, prema navodima navijača Knezovića, Tukić pomjerio dvije boće bliže bulinu, dok je njegov rival uzimao lijek. Na ove optužbe su Tukićevi navijači ponovili svoju sumnju da je Knezović u prethodnom okršaju dopingiran savladao svog protivnika, jer je koristio lijekove za poboljšavanje pamćenja i koncentraciju.