Najpoznatije bh. modne blogerke Senada M. i Lana Fashion pokrenule su veliku online peticiju kako bi zadržale u trendu rupičaste mrežaste čarape.

Naime, budući da se u posljednje vrijeme mrežaste čarape polako povlače iz mode, ove mlade blogerice su odlučile da ne dozvole da ovaj trend ode u zaborav već ga žele što duže zadržati bar u Kantonu Sarajevo.

“Jao mi smo tako uzbuđene, znate kako vrlo je bitno da ne dopustimo da ovaj trend ode u zaborav. Na kraju krajeva ako se modne blogerice ne izbore za mrežaste čarape ne znamo ko će. Mi smo baš puno novca potrošile na naručivanje ovih čarapa online i ono nije fazon sad da smo bezveze trošile pare. A plus sad će i proljeće pa ih možemo nositi vani ponovo dok su nam depilirane noge. Ovo je jedna od onih najboljih stvari koje su se dogodile djevojkama u BiH i jedna je od najbitnijih stvari koje trebamo očuvati”- izjavila je Senada M. za naš portal.

Pored ovog trenda Senada i Lana su nam najavile da će lobirati i za održavanje još nekolicine trendova poput muške punđe, Jala Brat brade i kajle na dlakava prsa.