Nakon što su se slegle strasti poslije izbora u našoj zemlji i prebrojavanja većine glasova ostalo je da se vidi koja će skim u koaliciju. Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović najavio je ulazak u koaliciju sa HDZ-om i tako potvrdio njihovu neraskidivu vezu. Zbog svega toga stručnjaci su pokrenuli peticiju da se koalicija SDA i HDZ-a i oficijelno proglasi kao jednina neraskidiva veza u BiH.

“Mi u našoj zemlji imamo jedan fenomen koji nema više nigdje u svijetu i moje lično mišljenje je da ga trebamo kako brendirati. Koalicija SDA i HDZ-a je jednina neraskidiva veza u BiH i kao takva treba da ima uzvišeni status. Možete raskinuti sa djevojkom, raskinuti ugovore ili šta ja znam već šta, ali koalicija SDA i HDZ nikad neće biti raskinuta što su njihovi predsjednici dokazali i nakon ovih izbora. Mislim da se ova veze tebe proglasiti kao jedina neraskidiva u BiH i kao takva ući u knjige”, rekao je Selim Stranica, akademik iz Sarajeva.

Peticija da se ova veza uvrsti u udžbenike već je dostupna za potpisivanje online, a prema riječima gospodina Selima početak je bio eksplozivan.

“Već imamo dovoljan broj potpisa da to riješimo na lokalnom nivou, ali mi želimo više. Želimo da ova neraskidiva veza uđe u udžbenike na državnom nivou. Hvala gospodin Izetbegoviću i Čoviću što su nam pokazali šta je to ljubav i kako godinama ostati zajedno usprkos donekle različitim interesima. Smatram da je ovo vrijedno pažnje i da im se trebamo nekako odužiti zbog toga”, dodao je gospodin Stranica.