Udruženje građana “I mi se pitamo za naše živote bar donekle” pokrenulo je službenu peticiju da se zabrani satiričnom portalu Šatro.info dalje pisanje scenarija za 2020. Godinu. Kako iz ovog Udruženja navode, smatraju da je neophodno da se prelivanje satirične mašte u stvarnost zaustavi što prije.

“Mi više ne možemo izdržati. Bio je to interesantan portal na početku i sada oni imaju super tekstova ali mi smo zaključili da su oni postali kao Nadrealisti, sve predviđaju i pogađaju i to više nije smiješno već je tužno i žalosno. Jedno je kad se smijemo tim satiričnnim tekstovima i kad znamo da nisu istiniti ali skroz je druga stvar kad ih počnemo živjeti. Pa vjerujte mi nekad kad čitam ove velike i bitne informativne portale tačno nisam siguran da li su preuzeli satirični tekst sa Šatra ili se to što je napisano zaista desilo. Nema više smisla da se takve stvari dešavaju i ova peticija je odgovor nezadovoljnih građana Bosne i Hercegovine koji traže da se satira zadrži u svijetu imaginarnih tekstova i da se ista ne prenosi u realni svijet. Mi stvarno podržavamo rad ovog portala ali što je previše previše je, vrijeme je da se stane u kraj strašnoj satiričnoj realnosti za koju nam je glavni krivac definitivno ovaj portal. Još jednom molimo i apelujemo da prestanete pisati ovaj satirični scenarij za 2020. godinu” – izjavio je za naš portal Enes Peticijant, organizator boljeg života u Bosni i Hercegovini.

Peticiju je moguće potpisati online ali i svakog dana od devet sati ujutru do deset i petnaest ispred Velikog parka u Sarajevu.