Vijest da je raskinut ugovor o najmu automobila za potrebe načelnika Opštine Novi Grad, Hasana Tanovića rastužila je mnoge građana naše zemlje. Gospodin Tanović se više neće moći voziti u električnom automobilu vrijednom skoro sto hiljada maraka. Kako se gospodin Tanović ne bi morao voziti u privatnom automobili ili još gore tramvajem, građani naše zemlje pokrenuli su akciju skupljanja novca za iznajmljivanje novog vozila.

“Vijest koja nas je jutros pogodila nije ostavila ravnodušnim ni najveće dušmane. Mi smo bili jako tužni, ali nismo gubili vrijeme i odmah smo pokrenuli akciju skupljanja novca kako bi mogli iznajmiti novi automobil za našeg načelnika. Mi ćemo skupiti sigurno veliku svotu novca, a on samo neka izabere automobil i riješena stvar. Pozivam sve građane koji žele da se pridruže ovoj akciji i doniraju svoj novac da nam se jave”, rekao je Ahmed Uvlaka, humanitarac iz Sarajeva.

Gospodin Tanović nije ostao imun na ove riječi i ispričao je svoju verziju cijele ove situacije.

Oduvijek sam žudio za električnim automobilom i velika mi je želja bila da posjedujem jedan, ali uz mala primanja nisam mogao da ga imam. Kada sam napokon dobio priliku da ga iznajmim na račun građana i uživam u životu morao sam ga vratiti i to je ostavilo ozbiljne posljedice na mene. Hvala ovim dobrim ljudima koji skupljaju novac kako bi me ponovno učinili sretnim i zadovoljnim”, rekao je Hasan Tanović, načelnik Opštine Novi Grad.

Kako bi se skupljanje novca olakšalo građanima je dostupan i humanitarni broj telefona putem kojeg mogu donirati 2 KM za iznajmljivanje novog automobila.