Kako bi ostalo građanstvo bilo pošteđeno priloga poput “pogledajte kako s ljetovalo u Jugoslaviji”, “Imali smo sretnije djetinjstvo”, “zlatno doba pop-rock muzike” te konstantnim reemitovanjima filmova poput “Bitke na Neretvi” i “Valter brani Sarajevo”, donesena je odluka da se pokrene TV kuća za sve jugonostalgičare.

“Cilj je da omogućimo svim nostalgičarima njihove potrebe prošlosti, te da u miru mogu gledati po pet puta sedmično navedene filmove, dokumentarne serijale, te jednom sedmično reemitovanje dnevnika kada je umro drug Tito, kako bi mogli plakati i prisjećati s boljih dana”, rekao je Jasmin Duraković, budući direktor televizije.

Pored filmskog programa, biće otvoren i muzički kanal koji će biti ujedno i arhiva muzike od sredine pedesetih pa do početka raspada Jugoslavije.

“Bogata arhiva muzike koju smo dobili iz Ex Yu rock klubova širom regiona, zasigurno biti melem za uši mnogima koji ne prihvataju moderne muzičke tokove. Redovna reemitovanja koncerta EKV-a iz Skopja, te Bijelog Dugmeta s Hajdučke česme, gledatelji će moći gledati tri puta sedmično, do će se Yutelov koncert za mir emitovati svake nedjelje. Pored toga, Top lista Nadrealista će ići svaki dan od 19 sati u terminu dnevnika, dok će dječji program biti emitovan nedjeljom od 12 do 14 sati, kako je to bilo i nekad kada je bilo mnogo bolje”, dodao je Duraković.

Ukoliko želite pomoći radu televizije, možete plaćati mjesečnu pretplatu u iznosu od 5.500 starih dinara. Pretplata će se isključivo plaćati u starim Jugoslovenskim dinarima.