Bliži se ljeto, odlično godišnje doba koje nudi dodatne opcije honorarne zarade studentima. Studenti tokom cijele godine imaju mogućnosti rada na velikom broju zabavnih i poslova prilagođenih toj populaciji (poput rada u call centru, konobarisanja i anketiranja) ali tokom ljetnih mjeseci otvaraju se opcije branja velikih količina voćki.

Kako nam iz Studentskog servisa javljaju, ove godine su studenti više nego ikad zainteresovani za rad na branju jagoda, malina i sličnih voćki.

“Dešavalo nam se da se studenti žale prije kako im je malo da dobiju 15 feninga dnevno, pa smo mi povećali na 20 feninga za deset sati rada i baš se nimalo ne žale. Ne znam, ili su im se prohtjevi spustili ili su skontali koliko im mi zapravo pomažemo kada im damo ovu mogućnost ili su jednostavno dovoljno očajni da pristanu na sve. Kako god, nama je super što u godišnjim izvještajima možemo prikazati kako je veliki broj studenata došao do prvog posla preko nas” – izjavio je ispred Studentskog servisa Omar Izrabljivač.

“Jebiga, šta ću, moram pristati da radim bilo šta. Ono 20 feninga po danu za studenta je više nego što sam dobila kad sam radila u call centru tako da ono, mora se. Čekam papire za Njemačku pa čim to bude gotovo furam ja tamo. “ rekla je Amina, studentica iz Sarajeva koja planira brati jagode u Hercegovini.