Salko Zildžić nakon hapšenja i nekoliko dana provedenih u zatvoru u Srbiji uskoro bi se trebao naći na slobodi. Gospodin Zildžić je uhapšen zbog posjedovanja vatrenog oružja prilikom prelaska državne granice, a kod njega je pronađena i iskaznica OSA-e. Podmladak SDA najavio je svečani doček gospodina Zildžića obzirom da će se odmah nakon puštanja na slobodu vratiti u BiH.

“Gospodin Zildžić je dugo godina bio predsjednik mladih SDA i dosta nas je zadužio svojim radom. Ovaj herojski čin gospodin Zildžića kojeg su nevinog uhapsili i držali u zatvoru se mora nekako nagraditi. On je naš heroj, a ne smijemo ni pomisliti šta je sve izdržao u zatvoru cijelo ovo vrijeme. Gospodin Zildžić je najavio povratak u svoju domovinu koja će ga dočekati raširenih ruku, a mi ćemo mu upriličiti i doček kakav zaslužuje. Naša zemlja mora da čuva heroje poput Salke Zildžića”, rekao je Harun Dupelizac, član mladih SDA.

Iz asocijacije mladih SDA stigao je i detaljan plan dočeka Salke Zildžića koji će održati u Sarajevu.

“Čim gospodin Zildžić sleti na aerodrom odmah ćemo pustiti veliki vatromet dobrodošlice heroju. Nakon toga povorka od nekoliko automobila ide do samog centra grada gdje će se sa balkon iznad Vječne vatre svim okupljenima obratiti predsjednik stranke, Bakir Izetbegović i Salko Zildžić koji će prepričati šta je sve doživio i kakav je tretman imao u zatvoru u Srbiji. Nakon toga slijedi novi vatromet i bogat muzički program. Pozivam sve da dođu ispred Vječne vatre i pozdrave našeg heroja koji je bio spreman život dati za ovu zemlju”, dodao je Dupelizac.