Iako je redovni dolazak ljeta u našu zemlju planiran za 21.06 ove godine izgleda to ipak neće biti tako. Zbog lošeg vremena iz ureda za prijem ljeta u našu zemlju javili su da je početak ovog godišnjeg doba odložen za kraj augusta. Ovo je svakako prvi put da se nešto ovako dešava u svijetu, ali iz ureda su naveli da nemaju obraza primiti ljeto dok je vrijeme ovako loše.

“Gledali smo možemo li ikako ugostiti ljeto i pustiti ga da dođe u našu zemlju, ali izgleda da to neće biti moguće. Procijenili smo da bi bilo najbolje da ljeto u našu zemlju dođe tek krajem augusta jer bi se do tada kiša mogla malo smirit i napokon bi temperatura mogla malo porasti. Nemamo stvarno obraza pustiti ljeto u BiH kada je vrijeme više jesensko nego ljetno. Nadam se da nas građani razumiju i da će imati strpljenja čekati kraj avgusta za dolazak ljeta”, rekao je Almir Polen, zaposlenik ureda za prijem ljeta u BiH.

Građani su najavili velike proteste zbog odlaganja dolaska ljeta u BiH.

“Nas voza kako ko stigne i mi to više nećemo trpiti. Nema šanse da pustimo ljeto da dođe tek krajem augusta. Mislim da to nema nikakvog smisla. Neka dođe kada mu je i vrijeme. Dosta smo se mi smrzavali i kisnuli. Ljeto mora doći 21.06 kako zna u umije inače mi izlazimo na velike proteste ispred institucije u BiH. Istina da se nikad ništa nije riješilo protestima, ali mi ćemo dignuti svoj glas. Želimo samo malo sunca i toplog vremena i to je sve”, rekao je Ismet Suncobran, revoltirani građanin Sarajeva.