Iako je prošlo već više od dvadeset godina od rata u našoj zemlji, posljedice ratnih djelovanja još uvijek su vidljive na svakom koraku. Najviše posljedica ratnih djelovanja danas se može vidjeti u Sarajevu u kojem je danas svečano započeto saniranje rupa na određenim lokalitetima.

“Istina da ima više od dvadeset godina od rata u našoj zemlji, ali mi jednostavno nismo stigli sve to sanirati. Sarajevo je bilo razoreno i evo i dan danas popravljamo i krpamo rupe od metaka i gelera. Danas smo se okupili ovdje da započnemo sa sanacijom rupe koja je nastala kao posljedica ratnih djelovanje tačnije eksplozijom granate. Rupa je poprilično duboka i mi je nećemo moči odmah skroz izravnati jer su mještani ovog naselja navikli da je zaobilaze automobilima i žive sa njom. Ipak pored svega ovo je značajan korak naprijed u obnovi glavnog grada BiH”, rekao je Ahmet Katran, stručnjak za saniranje rupa nastalih kao posljedica ratnih djelovanje u Sarajevu.

Gospodin Katran govorio je i o administrativnim problemima sa kojim se njegova služba svakodnevno susreće.

“Mi bi ovo sve obnovili i zakrpili za neka tri mjeseca da imamo sve saglasnosti. Prvo kucamo na vrata i svi kažu da baš ta rupa nije u njihovoj nadležnosti. Druga stvar je to što grad nema para za tako nešto. Lakše je ograditi neku rupu i napisati da je to neki spomenik iz rata i to je to. Mi ćemo se nastavit boriti za modernizaciju grada i saniranje svih ratnih posljedica”, dodao je gospodin Katran.