Predizborna kampanja u našoj zemlji počela je prilično oštro. Plakati su na ulicama polijepljeni, a predizborni spotovi već broje milionske preglede na YouTube-u. Međutim, po riječima stručnjaka to nije dovoljno. Zbog toga svega danas je počelo lijepljenje plakat u dnevne sobe građana. Ova akcije je krenula u Sarajevu, a ubrzo se proširila i na druge gradove naše zemlje.

“Imamo jedan od najljepših plakat u historiji naše zemlje i šteta bi bilo da on ostane samo na ulici. Došli smo na ideju da plakate lijepimo i građanima u dnevne sobe kako bi ima stalno bili na vidiku. Ovo će podići moju popularnost i građani će razviti nekako prisniji odnos sa mnom ako me budu svaki dna gledali i to mi na kraju može donijeti određen broj glasova. Do početka sljedeće sedmice cilj nam je da u svakom domaćinstvu bude bar jedan naš plakat”, rekao je Bakir Izetbegović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Našoj redakciji javilo se nekoliko građana koji su imali primjedbe na ponašanje osobe koje su lijepile plakate u njihovim dnevnim sobama.

“Ja jesam i mlad i racionalan, ali da mi doći u osam navečer pod izgovorom da me nisu mogli naći preko dana to ne mogu nikako da shvati. Još me provociraju da sam bio na poslu ja na na birou već pet godina. Ušili su u cipelama i isprljali mi novi tepih. Ipak nakon male rasprave dopustio sam im da zelijeple plakat gospodina Izetbegovića koji mi od sd svakodnevno maše dok pijem kafu ujutru. To me u početku činilo malo nervoznim, ali sada sam se navikao i prija mi”, rekao je Anes Piplica, nezaposleni inženjer mašinstva iz Sarajeva.