IT kompanija iz Živinica “Hajro”, počela je s programiranjem nove aplikacije, koja će nam svima pomoći, te riješiti muke svakodnevnog čitanja o prepucavanju naših rotacionih predsjednika. Ova aplikacija ima za cilj da smanji broj medijskih izvještaja trenutnih lidera, kada odluče da se prepucavaju oko trivijalnih stvari.

“Ovo nije samo jedna u nizu aplikacija. Ovo je spas stanovništva, njihovog dobrog raspoloženja i zaštita od svakodnevne torture kojekakvim izjavama, bez ikakvog efekta na svakodnevnicu. Aplikaciju će isključivo moći koristiti samo aktuelni predsjednici, te će se preko toga moći prepucavati do mile volje”, rekao je Hajro Softver, vlasnik kompanije.

Pored toga što će moći koristiti aplikaciju za lična prepucavanja, ona će imati i sistem zaštite ukoliko pokušaju da stupe u komunikaciju na druge načine.

“Ovaj sistem omogućava da automatski blokira i obriše sve sadržaje koje prepozna na drugim platformama. Da pojasnim, ako neki novinar pokuša objaviti njihovu prepisku kao vijest na nekom portalu, aplikacija će automatski locirati IP adresu i oboriti vijest. Također će i uredniku portala poslati poruku opomene. Ukoliko se ponovi, oborit će portal na 24 sata. Što se tiče televizije i radija, sistem je direktno povezan s RAK-om, koji prati 24 sata sve programe, te će po istom principu reagovati”, dodao je Softver.

Naši građani će konačno moći mirno surfati društvenim mrežama i portalima, bez straha da li će im izletjeti neka izjava od predsjednika.