U Sarajevu je jučer održan pravi festival demokracije. Svi koji su imali priliku da sudjeluju na zadnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ali i istu prate putem live prijenosa mogu da kažu da su svjedočili pobjedi demokracije u našoj zemlji. Naime, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prošla je bez i jednog fizičkog obračuna.

“Mi smo prošli put imali nekih malih incidenata kada je došlo do sitnih fizičkih obračuna. Malo nas je bilo sramota, ali bitno da smo na kraju mi izašli kao pobjednici. Jučer je bila nova sjednica i malo nas je bilo strah šta bi se sve moglo desiti. Na svu sreću demokracija je pobijedila i sjednica je održana u miru. Stvarno izgleda da možemo funkcionisati i dogovoriti se bez upotrebe fizičke sile”, rekao je Haris Zahiragić, jedan od učesnika fizičkog obračuna u Skupštini Kantona Sarajevo.

Zastupnicu su nakon mirne sjednice obećali da se više neće udarati kao ni povisivati ton jedni na druge.

“Nama je jučer bilo baš fino i lijepo smo se osjećali. Kao da smo najbolji prijatelji, a ne neki tamo politički protivnici. Mislim da ovu atmosferu možemo održavati i idalje biti dobri jedni prema drugima. Moramo sami sebi napraviti da nam bude dobro inače ćemo Skupštinu pretvoriti u ring ili neko ratno područje. Mislim da možemo svi zajedno na demokratski način naći bilo koje rješenje i nema potrebe da se više fizički obračunavamo “, dodao je Zahiragić.