U vjerovatno najpoznatijoj školi za ples, muziku i dramu, uvodi se novi odsjek.

Naime, kako kažu iz Julliarda, odsjek za twerkanje će biti otvoren početkom iduće školske godine. Iz škole navode da su na ovu ideju došli iz razloga što planiraju malo više da se približe široj publici i širem građanstvu sa svojim obrazovanjem i programom koji će biti usmjeren na dio populacije veći od 2%.

“Do sada je Julliard bio tako neko mjesto kulture, umjetnosti muzike i pokreta, izvedbe nepopularnih klasičnih nota i pokreta. Sve je to bilo većinom zasnovano na nekim kulturnim institucijama, teatrima i tako dalje. Konačno smo odlučili da povećamo šanse za zaposlenje naših studenata. Jer, malo je teatara i kulturnih institucija, a za twerkanjem se svakodnevno javlja potreba u mnogim spotovima, promotivnim materijalima raznih party mjesta, ali i po klubovima”, rekao je Predsjednik Julliarda Joseph W. Polisi.

Kako saznajemo, već u prvim koracima je planirano potpisivanje ugovora o saradnji sa različitim produkcijskim kućama. Ekskluzivno su nam rekli da će to za početak biti Imperia, Vivo, IDJ videos, te druge poznate kuće za produkciju popularne muzike za klubove.

“Trenutno smo u procesu izrade programa studija i kriterija za prijemne ispite. Malo će biti teško, pošto ćemo vjerovatno morati diskriminirati na osnovu izgleda, a postoji mogućnost da na početku muškarci uopće neće moći učestvovati, ali oko toga još pregovaramo, pa ćemo vidjeti. Bitno je ovo da već potpisujemo saradnju sa mnogim klubovima i ostalim biznisima sa potrebama za plesačicama koje twerkaju”, rekao je Polisi.

Samo neka imena koja se spominju kao profesorice na ovom odsjeku su Jhonni Blaze, Rihanna, Miss J, A$$ Plicid, Terry Berry, LadyKim and Sweet Ass Koki. Šefica odsjeka biće Lexy Panterra.