Nakon što su izgubili svaku utakmicu tokom ove sezone, Željezničar se sprema da i ovaj vikend pokloni bodove.

“Nakon zaista sjajnih poraza u proteklom kolu, u ovom dočekujemo Mladost te Rudar iz Kaknja, kojima ćemo nemilosrdno pokloniti svih šest bodova. Ono što smo se dogovorili u utakmici kada budemo domaćini, da taj poraz ne smije biti više od jednog gola razlike. Čak sam insistirao da naši daju prvi go, te da onda protivnici povedu s dva pogotka”, ističe Amar Osim.

Željezničar je tako spreman da napravi kašnjenje za FK Sarajevom s visokih 26 bodova, kako im se nikad ne bi mogao primaći do kraja sezone.

“A vidite, postoji jedna stara strategija u fudbalu. Ako ne možete da bježite s bodovima ispred, bježite unazad. Nama je najbitnije da smo što dalje od FK Sarajevo, tako da je cilj ispunjen. Ono što je sigurno da nam se do kraja sezone neće primaći ni na deset bodova razlike. Osigurali smo svoje kaskanje za njima koje će zaista biti teško umanjiti. Što se tiče druge utakmice, nju smo dogovorili izgubiti s 3:0, kako bi definitivno odbili i navijače da više dolaze na utakmicu”, dodao je Osim.

Plavi planiraju čak i štedjeti igrače za naredne tekme, te će tako uvoditi u igru bilo koga ko se prijavi da igra. Prijave će biti otvoreno sve do samog početka meča.