Predstavnici svih kantonalnih nivoa vlasti zaduženi za školstvo na zajedničkoj sjednici predstavili su javnosti plan reforme školstva u cijeloj Bosni i Hercegovini. Premedetni plan predstavljen je na jednom, rozom, post-it papiriću i sadrži sve korake za koje predstavnici vlasti smatraju da trebaju biti poduzeti kako bi školstvo u Bosni i Hercegovini zasijalo u punom sjaju.

“Mi smo vrijedno i marljivo radili mjesecima na ovom planu i drago nam je što napokon možemo predstaviti rezultate našeg zajedničkog truda i zalaganja. Na ovom post-it papiriću se nalazi suština promjene neophodne da bi školstvo u BiH prodisalo punim plućima. Vjerujte mi, znalo se desiti da noćima ne spavamo i da radimo čak do četiri i petnaest poslije podne kako bismo na što prije sve dogovorili i predstavili javnosti. Vidite da je moguće da svi radimo zajedno jer, bez obzira, na kom nivou i u kom dijelu Bosne i Hercegovine radimo školstvo treba biti prioritet za napredak po našem mišljenju. Odmah smo se uspjei sve dogovoriti i shvatili smo da je potrebno da se sažeto javnosti sve predstavi i za to je dovoljan jedan post-it papirić koji vam danas ovdje prezentiramo” – izjavio je za naš portal PR predstvnik multinacionalne radne grupe za poboljšanje školstva, Marko Studiozni.

Iz ove radne grupa na kraju razgovora su dodali da im neće biti problem i da u budućnosti, ukoliko bude potrebno, naprave još planova na još post-it papirića, a sve u cilju reforme školstva.