Trenutno najpopularnija zvijezda regije je Petar Grašo, ali ne zbog svoje muzičke karijere, nego zbog razvoda. Nakon Doris Pinčić, Grašo je ozbiljno preuzeo tron udarne vijesti broj jedan u regiji.

“Ja se eto decenijama bavim muzikom, i nikada nisam uspio ostvariti takvu popularnost kao sa ovim skandalom. Džaba je praviti hitove ovakve ili onakve, fino napravite malo pometnje u javnosti i eto slave. U principu nije ni bitno kakve su vam pjesme, bitno je da se vodite kao pjevač kako bi pisali o vama. Kada bolje razmislim, ja sam se trebao rastaviti onda prije 15 godina i ugrabiti popularnost i slavu ko čovjek na vrijeme, ali nema veze”, rekao je Petar Grašo.

Prema web pretraživačima i statistikama gledanosti i slušanosti radio i TV programa, Petar Grašo je prekucao skoro sve druge.

“Interesovanje javnosti o njegovom seksualnom životu, najbolje govori činjenica da je njegovo ime više puta spomenuto u javnom prostoru nego koronavirus. Objektivno, koronavirus je i dalje problem broj jedan u svijetu, a on je uspio da to premaši. I to ne samo koronavirus, njegovo ime se spominje češće nego riječi rat, politika, kriminal, Zoran Milanović, Pornhub i ostali pojmovi koje naši građani redovno pretražuju na internetu ili su zastupljeni u medijskom prostoru”, rekao je Hrvoje Arhivić ispred Zavoda za statistiku Republike Hrvatske.

Ukoliko napravimo i generalno poređenje, Grašo je već pretekao broj objava koje je imala Doris Pinčić nakon razvoda, te sve Severinine razvode zajedno.