Voljeli ste sex bez kondoma? Ostali ste u drugom stanju? Zbog toga se morate udati za osobu koju baš i ne volite? E pa ne brinite, donosimo vam pet savjeta kako da odgojite debila:

  1.       Ne pričajte s njim/njom

Ukoliko Vas vaše dijete nešto pita, ni u kom slučaju mu nemojte objasniti. Nemojte razgovarati s njim. S vremena na vrijeme mu recite: „Ne brecaj“ ili „Šta te briga“, ukoliko Vas pita nešto. Nije preporučljivo ni da mu bajke prije spavanja čitate, jer je bolje da misli da u ovom svijetu nema zlih i opasnih ljudi.

  1.       Nasiljem se sve može

Odmah da Vam kažemo – ako mislite odgajati debila – nemojte ni pokušati riječima. Udarcem pokazujete da je nasilje OK. Ako i za svaku sitnicu udarate svoje dijete kreiraćete idealnu atmosferu za nasilnog debila.

  1.       Kupite mu šta god zatraži

Ako Vaš potomak želi novi bicikl u sred zime, najskuplju igračku iz Star Wars-a ili paket petardi i vatrometa, kupite mu. Nemojte djetetu reći – NE. Nema potrebe da mu postavljate granice, jer tako će misliti da nešto ne može imati. Sve što zatraži neka i dobije. Postaće poseban debil.

  1.       Poredite ga s drugom djecom

Ako želite da Vaše dijete bude baš kvalitetan debil, morate nekad otići i na roditeljski sastanak, gdje ćete zapikati ko u razredu najbolje uči. Kad se vratite kući svome djetetu recite: „Kako Arijana ima sve petice, a ti nemaš!? Sram te bilo!“ Ovim činom ćete mu ukinuti mogućnost da se samo trudi zarad vlastite koristi, a probudit ćete u njemu spoznaju da čitav život mora biti bolja osoba od Arijane, a ne od samog sebe.

  1.       Nemojte dozvoliti da se igra

Djeca uče kroz igru. Nemojte dozvoliti Vašem mladunčetu da se mnogo igra. Igra rađa spoznaju i pospješuje inteligenciju, te istraživački duh. Ustvari, najbolje je da dijete nosite u  naramku do sedme godine, tako će imati problema sa njegovim osamostaljenjem što opet kumuje činjenici da će postati debil.


PIŠE: Šero Brzalj

Family savjetnik iz duge loze family savjetnika. Mnogo više ni mi ne znamo.