Imate li partnera? Dobar čovjek? Situiran? Sviđa se jetrvi? Hoćete da ga zadržite pod svaku cijenu? Za to, drage dame, nekada morate igrati igrice. Prva i osnovna igra koju svaka žena treba da nauči tiče se partnerove majke. U nastavku vam donosimo pet savjeta koji će vam pomoći da vašeg partnera podsjećate na njegovu majku, te vam tako zagarantovati uspješnu vezu.

  • Tretirajte partnera kao sina

Uloga žene na ovom svijetu je svakako da odgaja muškarce i da ih pripremi za ovaj okrutni svijet i neku drugu ženu. Stoga, vi kao žena morate da poštujete ovu ulogu i da se ponašate u skladu sa zadatkom. Bitno je da znate da muškarci jednostavno ne moraju da budu aktivni i ravnopravni učesnici vaše veze. Poželjno je da vašeg muškarca tretirate tako da on postane što pasivniji subjekt vašeg zajedničkog života. Pustite ga da se bavi svojim hobijima, prijateljima, pa čak i prijateljicama, a vi se samo potrudite da kući sve štima, čak i ako nije tako. Također je korisno da vi znate njegove emocije umjesto njega. Jednostavno, zamislite da imate dijete umjesto partnera.

  • Tepajte mu

Naravno, svako voli da mu se obraćamo sa ljubavlju. Majke zaista to najbolje znaju. Nikada nećete uspjeti to uraditi na način na koji majke mogu, zato je naš savjet da u svakodnevni razgovor ubacite što više deminutiva i da svom partneru tepate što infantilnije. “Bebo, boli li te pupica?”, “Medolino, kakva ti je hapica?” “Srećice, jesi li za seksić?”, “Pametnice moja, napreže li ti se glavica od toliko mišljenja?” su samo neki od naših prijedloga. Tepanje je super način da i vi sami počnete na svog partnera zaista gledati kao na sina.

  • Mistificirajte partneru sve što ima veze sa ženskim reproduktivnim zdravljem

Ove škakljive teme je najbolje ne zatrovati nepotrebnim detaljima. Vaš muškarac treba da uživa u vašim druženjima, a ne može ako mu date previše informacija o svom tijelu. Sa muškarcima treba imati strpljenja, i u tome se također trebate ugledati na ulogu majke.

Bitno je napomenuti da, ako živite zajedno, obavezno sakrivate uloške, gasite svjetlo, ginekologa nazivate “onaj doktor”, referirate se na menstruaciju kao na “one dane”, na  porođaj kao “onaj događaj”, i, logičnim slijedom, na svoje dijete kao na “ono biće”. Ne moramo ni da spominjemo da ćete za kantarionovo ulje govoriti da isključivo služi za prženje i da su tamponi nova vrsta štapića za uši.

  • Trudite se da izgledate kao njegova majka (u mladosti)

Ovo je možda najvažniji savjet koji vam možemo dati. Osim što odmah na početku veze možete napraviti frizuru kao njegova majka, također možete zatražiti par fotografija i otkriti njen stil šminkanja i oblačenja. Nije loše pogledati i kako je baka izgledala, te i od nje iskopirati nekoliko karakteristika. Što više žena iz starih porodičnih fotografija uspijete snimiti, to bolje – nikad ne znate ko je sve bio tu za vašeg muškarca kada mu je trebalo mijenjati pelene, prati guzu ili nahraniti ga.

Dakle, dame, nađite nešto za sebe što bi vam moglo odgovarati i potrudite se da partner primijeti pozitivnu promjenu, ali nikako i odakle je inspiracija došla.

  • NIKADA ne otkrivajte ko vam je bio inspiracija

Najbitnije je sve ovo postići bez toga da vaš muškarac primijeti šta vi zaista radite. Baš kao što on ne mora aktivno učestvovati u ulozi partnera, ne mora znati šta vi sve radite kako biste mu se dopali. Nikada, ali baš nikada, ne otkrivajte da je njegova majka vaša glavna referenca za uspješnu vezu.