Na zajedničkoj konferenciji za štampu u petak 24. marta, održanoj u Hotelu Kladanj, najavljena je saradnja i spajanje dva industrijska i društveno-korisna diva, Pekare Klas i Bet live kladionica, u novu firmu Klas Live. Nova korporacija će mušterijama nuditi i usluge klađenja na sportske događaje ali i prodaju osnovnih namirnica poput hljeba, mlijeka i slatkih kroasana.

“Ovaj merger će obilježiti 2017. godinu” izjavio je Nagib Uzbrdica, portparol Klasa. Williams kladionice, prvo one u većim gradovima, će biti opremljene toplim vitrinama za pecivo, regalima za hljebove i frižiderima za mlijeko. Najavljena je prodaja isključivo domaćih proizvoda.

“Mislimo da ovako omogućujemo gostima kladionica da iz dnevne rutine izbace potrebu za supermarketima. Sve osnovne potrebe moći će od sada da obavljaju u našim poslovnim jedinicama.” rekao je Uzbrdica.

Ovaj novi poslovni model treba da doprinese boljem kvalitetu življenja među populacijom. Prva Klas Live radnja otvoriće se na lokaciji u Novom Sarajevu početkom aprila. Marketinška kampanja treba da počne već sledeće sedmice.

Nova firma Klas Live još nije sigurna hoće li i u same pekare Klas uvesti minutni bingo i aparate za voćkice, ali su izjavili da je i ta opcija “u razmatranju”.