Na jučerašnjoj sjednici Parlamentarne skupštine usprkos najvećoj ekonomskoj krizi u historiji naše zemlje parlamentarci su sami sebi odlučili povećati plate. Ovo ne bi bilo ništa neobično da parlamentarci nisu najavili proteste nezadovoljni visinom povećanje koje su sami sebi odobrili.

“Morali smo povećati plate sami sebi zbog svih ovih silnih poskupljenja. Nije to neko povećanje samo 500 KM, budite realni to je u ovo vrijeme ništa. Moramo nekako preživjeti jer situacije je jako teška. Pored toga ide i vrijeme godišnjih odmora na šta također moramo misliti. Dakle, povećanje plaće je opravdano, ali problem je visina povećanje. Mislimo da je 500 KM premalo i da to mora ići još više kako bi uspjeli da sastavimo kraj s krajem. Ako se našim zahtjevima ne udovolji najavljujemo velike i masovne proteste”, rekao je Bakir Izetbegović, humanitarac s Poljina i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Protesti su najavljeni za naredni mjesec ispred zgrade Parlamenta BiH i očekuje se dolazak svih parlamentaraca.

“Jest da je sada vruće za proteste, ali mi moramo reagovati, nemamo vremena za gubljenje. Malo je nejasno kome ćemo protestvovati kada mi o svemu odlučujemo, ali dobro. Očekujemo dolazak svih koji imaju bilo koje veze sa Parlamentom BiH da se bar skupimo na protestima kada ne možemo na sjednicama. Pregovarat ćemo i nećemo puštati dok se ne ispune naši zahtjevi. Mislimo da bi bilo fer i pošteno da nam se plata poveća za nekih 3230 KM obzirom na trenutne cijene”, dodao je Izetbegović.