Saga oko validnosti diplome prve dame u Bošnjaka se nastavlja. Nakon što je Senat UNSA oduzeo gospođi Izetbegović akademsko zvanje prema najnovijim informacijama dokazi da je prva dama ipak završila fakultet nađeni su na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Prema riječima očevidaca pronađen je papir koji potvrđuje da je Sebija Izetbegović upisala Ekonomski fakultet u Sarajevu sada već davne 1986. godine.

“Čistili smo arhive i naišli na jedan čudan pair. Naime, radi se o upisnici na naš fakultet koja glasi na ime Sebije Izetbegović. Ovo je čist dokaz da je ona upisana na Ekonomski fakultet u Sarajevu. Mi nemamo dokaze da je ona izašla i na jedna ispit ili da je završila naš fakultet, ali poznavajući kapacitet i pamet gospođe Izetbegović vjerujemo da je imala prosjek 10.0. Papiri se lako mogu izgubit, ali evo je dokaz koji Senat UNSA treba uvažiti i vratiti gospođi Izetbegović akademsko zvanje”, rekao je Refik Kamata pomoćnik dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i istaknuti član SDA.

Nedugo nakon ovog saznanje medijima se obratila i Sebija Izetbegović kako bi objasnila otkud njeni papiri na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

“Ja sam nakon završene srednje škole koja ni u jednom trenutku moje karijer nije bila upitna kao i svaka tinejdžerka bila neodlučna šta da upišem. Išla sam od fakulteta do fakulteta i predavala papire na upisne rokove. Neki su me primili neki i nisu zbog čega sada vjerojatno žale. Mene ovaj slučaj nije iznenadio i moguće je da se moji papiri u budućnosti pronaći i na Veterinarskom fakultetu ili Elektrotehnici jer sam i tamo predavala. Sada ću sa svojim timom advokata vidjeti kao se cijele ova priča može okrenuti u moju korist i kako možemo dokazati da je moja diploma validan pa makar ona bila i sa Ekonomskog fakulteta”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.