Još je jedna modna revija obilježila ovogodišnji Alipašino fešn vik. Najnovija kolekcija futurističkog dizajnera Senahida Bundice prisutne je oduševila svojim bojama i krojevima. Modnom su pistom prošetale manekenke i manekeni, odrasli, starci i ono malo mladih što je ostalo odjeveni u kostime i haljine jednostavnih krojeva i živih boja s naglaskom na ružičastu i lila. Najzanimljiviji modni detalj ove modne revije bili su svakako i panciri u raznim bojama koje Vlada Kantona Sarajevo toplo preporučuje da svi građani nabave kako im ne bi bilo hladno, a i kako ne bi zaginuli na putu do granapa.

“Panciri su ponovo in! Ja sam ovu kolekciju dizajnirao iz nekoliko razloga na ovaj način, a svakako najbitniji je onaj da omogućim ljudima ako je ikako u mojoj moći da ne poginu negdje usput dok idu na jutarnju kafu i čekaju papire za Njemačku. To mi je s jedne strane sevap, a s druge strane može se fino i zaraditi na ovim krpicama. Pa kad se to još počne kačiti na Instagram sa heštegovima poput #preživi #sarajevosurvivor #hljebaiigara i sličnim ima da budem poznat otprilike kao Jelena Karleuša. Uglavnom, drago mi je zaista što je mngoo ljudi prepoznalo važnost zaštite i već su počeli da naručuju pancire kako za sebe tako i za cijele svoje porodice. Napominjem da panciri dolaze u različitim veličinama, neprobojni su, koriste najnoviju tehnologiju, te ih je moguće platiti i na rate jer sam ja ipak razuman čovjek”-izjavio je za naš portal dizajner.

Vlada Kantona Sarajevo podržava ovaj vid građanskog aktivizma i smatra da ukoliko ova ideja zaživi bit će moguće i rasteretiti budžet tako što će mnogobrojni policajci biti poslani u prijevremenu penziju jer, kako iz Vlade navode, neće biti potrebe da štite ljude svojim tijelima, već će taj zadatak obavljati panciri.