Sukob između Palestine i Izraela u punom je jeku i još uvijek nema naznaka za normalizacijom cijele situacije. Kako to već u sukobima biva svaka zemlja je zauzela svoju stranu, a BiH posebno se iskazala u podršci Palestini, ali smo putem Facebook-a.

“Mi se sada nalazimo u najgoroj situaciji u svojoj historiji i nije nam nimalo lako. Zagužvali smo sa Izraelom i to nas može dosta koštati. Međutim, sve nam bude lakše kada vidimo kakvu podršku imamo od BiH na Facebook-u. Stvarno građanima svaka čast na svemu što rade za nas na toj društvenoj mreži. Cijeli svijet sada može vidjeti da su uz nas i to nam je jako drago. Istina da nemamo neke konkretne pomoći od njih, ali i podrška putem Facebook-a je dobrodošla”, poručili su iz Palestine.

Šef tima za pomoć Palestini putem Facebook-a iz BiH najavio je još veću podršku u narednim danima.

“To su dole sve naša braća koja trpe torturu zadnjih nekoliko desetljeća od strane Izraela. Sada su napokon ustali i rekli šta imaju i mi ih podržavamo u tome. Istina da se ta podrška zaustavlja na Facebook-u, ali i to je dovoljno da znaju da mislimo na njih. U narednim danima idemo još agresivnije sa kačenjem slika zastave Palestine, srceparajućim statusima, a također pozivam sve da nas svoju profilnu sliku onaj bedž palestinske zastave. Na taj način ćemo cijelom svijetu pokazati na čijoj smo strani i poručiti da će Paletina uvijek imati našu podršku putem Facebook-a”, rekao je Alen Revolt, šef tima za podršku Palestini putem Facebook-a.

Iz naše zemlje su najavili i dodatni broj sponzorisanih statusa podrške ovoj zemlji kako bi još više iskazali svoju podršku u ovim teškim trenucima.