Kriza u zdravstvu sve je dublja. Najgora situacija je trenutno u Tuzli, a na udaru su kao i obično najviše pacijenti. Duge liste čekanja, nedostatak stručnog kadra i lijekova samo su neki od problema sa kojima se bore doktori na UKC Tuzla. Zbog svega toga pacijentima je predloženo da se od sada liječe pomoću Google-a i ChatCPT-a.

“Ovo što mi radimo trenutno na UKC Tuzla graniči sa naučnom fantastikom. Mi se borimo iz petnih žila da nešto promijenimo, ali ne ide. Hoćemo stvarno da se posvetimo svakom pacijentu, ali jednostavno nemamo sredstava za to. Pacijenti su u zadnje vrijeme nešto navalili dolaziti i mi padamo sa nogu. Preporučujem ovom prilikom svim pacijentima da se počnu liječiti preko Google-a i ChatGPT-a. Tamo mogu pročitati sve što bi i im i mi rekli samo će tako uštedjeti i naše i svoje vrijeme što nam je u ovom trenutku od krucijalnog značaja”, rekao je Kenana Infuzija, predsjednik sindikata doktora UKC-a Tuzla.

Pacijenti su sa oduševljenjem prihvatili ovaj prijedlog gospodina Infuzije.

“Ja tamo ne volim ići stvarno. Bolnica izgleda toliko jadno i u njoj se sve raspada. Međutim, zbog prirode svoje bolesti morao sam barem jednom sedmično ići na pregled. Sada kada su mi rekli da sve to mogu uraditi pomoću Google-a i ChatGPT-a mom oduševljenju nije bilo kraja. Mislim da je ovo odlična inicijativa doktora i da će se na ovaj način dosta pacijenata liječiti na svoju ruku i neće njih smarati. Evo meni je danas ChatGPT rekao da mi nije ostalo još puno vremena, što mi doktor nikad prije nije rekao”, Husein Hipohondarić iz Tuzle.