Svaka faza trudnoće donosi nešto novo te tako trudnice često prolaze kroz neobične promjene na koje ih niko nije upozorio.

U nastavku teksta pročitajte nekoliko iznenađujućih promjena u trudnoći koje nisu nimalo ugodne.

Otkaz na poslu (osim ako si u državnoj firmi) – Otkaz kod trudnica se očekuje negdje oko četvrtog mjeseca kada im se počne nazirati trbuh i beba u istom. Nažalost ovo je jedna od nuspojava koja je česta u bh. društvu i koju sa ovakvim mentalitetom teško da ćemo uskoro promijeniti.

Svi znaju sve – U periodu kad ste trudne svijet je divno mjesto sa mnogo ljudi koji žele da vam pomognu. Iako im vi niste tražili pomoć. Iako vam ne treba pomoć. Iako ne želite pomoć. Oni će pomagati.

Savjeti (ničim izazvani i nikome traženi) – Broj savjeta koje ćete u ovom periodu da dobijete graniče sa onim brojem savjeta koje ste dobili za prvu bračnu noć. Nemoj ujutru prati kosu, nemoj nokte rezati utorkom, nemoj se seksat vise, nemoj disati brzo i slično.

Partner je kriv. Za sve. Uvijek. – Ovo je nuspojava koja, ako nije postojala prije trudnoće, nakon početka će sigurno da postoji. On diše i to nije ok.

Muškarac će da trpi jer se boji. – Sve vase promjene raspoloženja, nervne slomove i prijetnje da ćete ga utući kašikom od Nutele on u ovom periodu mora da trpi. Ne zbog toga što je fin nego zato što se boji za svoj život.

Spavanje u sjedećem položaju – Jer ne može drugačije, jednostavno se nećete moći namjestiti i to je to.

HRANA, HRANA, HRANA! – Koja za rezultat ima kilograme o kojima ćete da brinete nakon poroda, prije njega je sve ok.

Prdež – Jednostavno će da vam izleti u najčudnijim i najneugodnijim situacijama. To je ok, naduti ste, šta se može.

Jest će vam se pica sa ananasom i suhim mesom prekrivena pavlakom i kečapom sa tri kisela krastavca, malo nutele i domaćeg ajvara, te suzom Emine Jahović. I on će je morati da donese.

Papirologija – Jer ono šalteri su za to da se pred njima stoji.

U tramvaju vam možda neko ustane.