Iako mnogi Instagrameri često fotografišu hranu za koju ne da nikada ne bi jeli da nije potrebno za dobru fotografiju, već ne znaju u većini slučajeva ni izgovoriti naziv jela. Njihovim patnjama je konačno došao kraj, jer od sada ne moraju jesti ono što ne vole a pri tome mogu dobiti jelo za dobru fotku po jako pristupačnim cijenama.

“Konačno će svi influenceri moći serbez jesti grah i kupus svaki dan, a da zbog toga ne trpe njihovi šareni i napucani profili na društvenim mrežama. Ja sam idejni tvorac agencije za rentanje dobro ukrašenih tanjira za potrebe fotografisanja i moram vam priznati da posao ide sjajno. U mene mali voli taj Instagram i onako ja malo upratim šta raja fura i skontam što ne bih fino iznajmljivao hranu za potrebe fotografisanja. On mi fino napravio profil, bacio reklamicu i ide sada to ko halva”, govori Nail Hadžibajrić, 68 generacija ugostitelja sa Baščaršije.

Bogat izbor jela je dostupan putem stranice “I dedo ti je jeo kurkume”, a cijena varira od jela i minutaže.

“Imamo zaista različita jela u ponudi i naravno od njih ovisi cijena. Također rentu naplaćujemo po minuti od momenta kada vam dostavimo hranu. Naš kurir čeka ispred vrata dok se fotografisanje ne završi, nakon čega jelo vraća u kuhinju te ga stavlja ponovo na listu mogućih narudžbi. Cijena rente je 30 feninga po minuti, tako da obično ljudi iznajme na dva do tri sata, naprave dobre fotke i vrate nam jelo. Posao ide jako dobro i poprilično sam zadovoljan”, dodao je Hadžibajrić.

“I dedo ti je jeo kurkume” trenutno daje sniženje od 30% posto na sve bezglutenske i sezonske proizvode, a ponuda traje do 01. novembra.