Sinovi Rame Isaka su se pošteno uhljebili u zadnjih nekoliko mjeseci. Zbog toga mnogim mladima u našoj zemlji upravo je san da postanu jedan od sinova gospodina Isaka i tako sebi osiguraju blistavu budućnost na nekoj direktorskoj poziciji. Kako bi izašao u susret hordama mladih koji mu žele biti sinovi Ramo Isaka danas je otvorio konkurs za svog novog sina.

“Primijetio sam da sve više mladih u BiH želi da bude moj sin. Istina da sam ja svoje sinove pravo dobro pripazio i ova želja mladih je i više nego opravdana. Čekaju me pred kućom, pišu mi pisma, mole me da mi budu sinovi samo kako bi i njih uhljebio. Želja de se bude moj sin je mladima u našoj zemlji postalo kao neki životni poziv. Kako bi usrećio jednu mladu osobu iz BiH ja sam odlučio otvoriti konkurs za svog novog sina”, rekao je Ramo Isak, Federalni ministar unutrašnjih poslova.

Gospodin Isak naglasio je da se na konkurs mogu prijaviti svi mladi ljudi, ali da kriteriji za odabir njegovog novog sina nisu nimalo naivni.

“Moj novi sin mora da ima fakultet jer ja stvarno ne mogu više da kupujem diplome za svoju porodicu. Također, mora da ide u teretanu i da bude dobro razvijen kako bi se mogao uklopiti u porodične portrete iz teretane. Bilo bi najbolje kada bi moj budući sin bio nezaposlen, a veliki je plus ako nema ni dana radnog staža jer ga j onda lakše postavim na neku direktorsku poziciju. Konkurs traje deset dana, a onda krećemo u selekcijski proces”, dodao je Isak.

Novi sin Rame Isaka biti će javnosti predstavljen početkom narednog mjeseca na svečanom domjenku koji će organizovati porodica Isak u svojoj porodičnoj kući u Zenici.