Jučer je objavljen javni konkurs u službenom listu i medijima, da je prijeko potrebno nekoliko kandidata s područja Federacije Bosne i Hercegovine, da se izjasne ko Srbi. Razlog tome je formiranje vlasti na nivou Federacije, te popunjavanje kluba Srba na ovom nivou.

“Gori nam pod nogama i pozivamo sve zainteresirane da se prijave. Situacija je alarmantna i ovo najviše koči formiranje kluba naroda na nivou Federacije. Pravo na izjašnjavanje imaju svi, bitno je samo da su punoljetni. Vjerujemo da ima onih koji nisu skloni nacionalnom duhu, te da im nije nešto stalo do toga. Plata je dobra, ugovor na četiri godine s mogućnošću produživanja ukoliko se pokažu kao dobri”, rekao je Ragib Prelivoda, skaut za Srbe u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Poziv je otvoren svim Bošnjacima, Hrvatima i Ostalim, koji možda imaju nacionalnu svijest, ali im treba posao.

“Posao je lak a parali, iako se neko ponosito osjeća kao Hrvat ili Bošnjak, vjerujemo da plata u iznosu od nekoliko hiljada maraka, ugovor na puni iznos, može promijeniti mišljenje mnogima. Znamo kakva je kriza s poslom i da je svaka slamka za hvatanje bitna. Svi koji se prijave, dobit će instrukcije kakvu politiku moraju forsirati, te propagirati ugroženost Srba u Federaciji”, dodao je Prelivoda.

Konkurs je otvoren do 20. Marta ove godine, a prijaviti se možete putem maila mijenjam.naciju@govfbih.ba.