Iz skoro ljetnih temperatura preko naći u našu zemlju stigao je snijeg. Ovaj snijeg koliko je iznenadio toliko je i obradovao građane koji vole uživati u zimskim radostima. Obzirom da snijega nije toliko bilo tokom zimskih mjeseci, sada je najavljeno otvaranje nove skijaške sezone za prvi maj.

“Snijega nije bilo nikako tokom zimskih mjeseci i već smo se pomirili da nam je ova sezona upropaštena i da nećemo zaraditi toliko koliko bismo željeli. Međutim, jutros kada smo ustali vidjeli smo da snijeg pada i da bi ipak od ove sezone moglo nešto biti. Odmah smo odlučili reagovati brzo i efektivno. Već smo počeli pripremati sve za otvaranje nove zimske sezone i prema našim procjenama otvoriti bi je mogli prvog maja. Ovo je vjerujem jako dobra vijest za sve one koji vole da uživaju u zimskim radostima”, rekao je Alen Sanka, šef tima za otvaranje zimske sezone na bh. planinama.

Dolazak snijega u našu zemlju pokrenuo je niz aktivnosti koje bi mogle dovesti do toga da građani, ali i mnogobrojni turisti uživaju u zimskim radostima ove godine.

“Mislim da će ovo biti pravi kec na desetku svima koji više vole zimu od ljeta. Temperature su u prethodnih nekoliko dana bile katastrofalno visoke i to je bilo pomalo diskriminirajuće. Mi sezonu otvaramo prvog maja i ovom prilikom pozivam sve da dođu na neku od naših planina i nadoknade sve ono što su u toku zime propustili. Nadamo se da će snijeg još padati i da će sezona trajati najmanje do augusta”, dodao je gospodin Sanka.