Blokada rada vlade na različitim nivoima, neformiranje vlasti, te loši odnosi i klima na političkoj sceni, sve to loše utiče na život i psihu naših političara. Moguće kašnjenje plata i regresa ih je dovelo u katastrofalno stanje, te na stub srama u očima svjetske javnosti. Da bi se izbjegla sramota, građani su se samoorganizovali kako bi osvjetlali obraz svojim vođama.

“Mala, ali odabrana skupina građana se organizovala, te za jako kratak period omogućila kreiranja humanitarnog broja, putem kojeg mogu nazvati svi oni koji žele donirati koliko mogu. Ova akcija će pored doniranja novca za određene svrhe političara, otvoriti mogućnost za doniranje određenih potrepština koje oni sebi ne mogu omogućiti” za naš portal je rekao Samir Angažlić, diplomirani aktivista i borac za sva moguća prava u stranačkom društvu.

Humanitarni broj nije konkretno vezan za određenog političara, te će procedura prilikom kontaktiranja biti nešto malo kompleksnija.

“Baš kao što je kompleksna naša država, tako je i u tom duhu kompleksna i procedura prilikom pozivanja broja. Dakle kada vas spoje s centralom, vi prvo morate naglasiti kome želite pomoći. Zatim kada osoba s centrale uđe u datoteku određenog političara, onda se odlučujete na koji način da mu pomognete. Da li da mu donirate novac, besplatno operete auto, čuvate djecu, ili pak pravite rezervacije u restoranima, odluka je na vama”, dodao je Angažlić.

Na ovaj korak, građani su se odlučili zbog suosjećanja sa političarima kojima je prijetilo da im plata zakasni jedan dan, a kako su nam rekli, građani su već na to navikli, dok je političarima to potpuna nepoznanica.

Humanitarni broj vrijedi za sva tri operatera, a jednostavnim pozivom na broj 0, ulazite direktno u razgovor s dežurnim operaterima.