Niske temperature koje dolaze sa hladnim danima, prouzrokuju mnoge probleme influencerima koji vole da prave atraktivne fotografije u prirodi, a opet sa druge strane nisu skloni izlasku na niske temperature. Lokalna vlast u Opštini Pale je skontala alternative tokom zime.

“Vrelo Miljacke je postalo jako atraktivno u protekle dvije godine za građane iz svih krajeva zemlje. Restorani i sadržaji koji se otvaraju gore, najbolje pokazuju procvat turizma u ovom dijelu naše opštine. Naravno da su na popularizaciji ovog izvora najviše doprinijeli influenceri, koji su se fotkali i kačili fotografije na svoje društvene mreže, nakon čega je armija ljudi pohrlila da obiđe ovo izletište. Zbog toga se osjećamo dužni da im obezbjedimo uslove za zimsko fotkanje”, govori Mićo Mokro, šef turističke zajednice Opštine Pale.

Novo alternativno vrelo tokom zimskih mjeseci će biti izgrađeno u napuštenom fabričkom kompleksu, koje već decenijama nema nikakvu funkciju.

“Taj stari i zapušteni prostor ćemo pretvoriti u vještački izvor vode, kako bi influenceri mogli da se fotografiju unutra. Oni iako vole prirodu, nisu nešto izdržljivi i pocrkali bi od zime da ih pustimo gore. Ovdje ćemo dovući pumpe sa vodom, napraviti stijene da izgleda baš autentično kao na vrelu i postaviti rasvjetu tako da izgleda kao sunčeve zrake. Ovo je savršen način da imamo turističku sezonu i tokom zime”, dodao je Mokro.

Alternativno Vrelo Miljacke će dobiti sve autentične elemente, poput stijena, kanjona, drveća, grmova i flaša koje se nalaze na originalnom mjestu.