Više od 10 godina nakon posljednje epizode planetarno popularne TV igrice Hugo, u kojoj su Emela Burdžović i Mario Drmać počeli svoje karijere, otkrivene su statistike iz tog show-a koje prikazuju glavne brojeve o gledanosti, strukturi gledatelja i tome šta se desi kada se konekcija izgubi usred igranja igrice.

Veoma zanimljiv podatak je taj o strukturi navijačkog tijela koje je bilo poželjno u pozadini dok osoba na telefonu igra jednu od varijanti Hugo igrice. Naime, iako su glasovi koji su se uglavnom mogli čuti zvučali mlađahno, te su igrači i igračice, uglavnom u dobi od devet do dvanaest godina govorili kako su tu raja iz mahale, rođaci, raja iz razreda i slično, ispostavlja se da su najveći procenat navijačkih glasova činile – nane.

Nana Sena se sjeća upravo tog dana kada je zajedno sa svojom prijom Majkom Sabinom baš uživala u podnevnoj kafi, kada je na vrata ušetala uplakana mala Mia. Mia zlato šta je, pitala je, sjeća se, a Mia je odgovorila da par drugarica koje su trebale doći da budu navijači na Hugu nisu mogle zbog recitala koji se sprema u školi. Miina mama, kćerka nane Sene, zamolila je majke u tajnosti da budu njene navijačice, što su obje gospođe prihvatile veoma ozbiljno.

Mi smo vam za tu priliku napravile pletene transparente i kupile smo košpa. Kada bismo čuli Maria Aria Ria Ia A da kaže a gdje su navijači, uprele bismo svoje glasnice udarnički i navijale za Miju.

Mia je tom prilikom dobila biciklo i čokoladu, a nane su bile zadovoljne.