Kao što je naš portal ekskluzivno izvještavao, slavni reper Kanye West došao je u posjetu glavnom gradu Bosne i Hercegovine kako bi nastupio na jednom od vodećih privatnih univerziteta u ovoj zemlji. Donosimo vam ekskluzivnu reportažu o svim detaljima posjete do kojih smo mogli doći!

  1. Kanye i Kim došli su sa dječicom

Ne samo da je došao Kanye West, nego nam je stigao i cijeli paket: Kim Kardashian-West sa dječicom Noah i Saint također je privatnim avionom sletjela na sarajevski aerodrom. “Za njih će biti napravljena posebna staza za slijetanje, u Sokolović – Koloniji”, poručili su iz aerodromske uprave, što nije bilo sasvim tačno.

  1. Odjseli su u privatnoj kući

Porodica, obezbjeđenje i ostali članovi i članice tima odsjeli su u kompleksu kuća u Butmiru. Ocjena ove lokacije kao jedne od trenutno najsigurnijih u Evropi definitivno je doprinijela odluci Westovog tima da Sarajevo bude prva lokacija na kojoj će nastupiti nakon svoje bolesti i drugih nedaća koje su zadesile slavnu porodicu. “Ova je lokacija ocijenjena tako jer, šta god se u svijetu dešava, u Bosni i Hercegovini kasni par godina, i nekako pola svijeta i ne zna za ovu državu pa je vjerovatnoća da će se neko sranje desiti manja. Butmir je posebno siguran iz milion malih razloga koji su, nažalost, top secret” -izjavio je Valentin Inzko, visoki predstavnik, inače veliki fan Kim Kardashian.

  1. Inzko ih je osobno dočekao

Kako saznajemo, gospodin Inzko je veliki fan Kim, prati je na instagramu i na svom iPhone-u najčešće koristi Kimojis kako bi izrazio svoj stav o nekim pitanjima koja mu uposlenici postavljaju. Odlučeno je da će on biti osoba koja će zajedno sa studentima dočekati Kardashian-Westove nakon čega je bio upriličen svečani ručak sa raznim relevantnim zvanicama.

  1. Dino Merlin neće biti tu

U posljednjem trenutku, Dino Merlin je otkazao svoje prisustvo na ručku. Razlog je još uvijek nepoznat.

  1. West će nastupati na krovu zgrade, a publika će biti smještena na cijeloj Ilidži

Planirano je da cijela Ilidža, posebno cesta koja vodi do Hrasnice, cijeli park sa Malom i Velikom Alejom, te parking i livada ispred SSST-a budu zatvorene za promet kako bi se publici omogućio spektakl. Rijeka Željeznica će za tu priliku biti zamrznuta te će od nje biti napravljen dugački šank u duginim bojama na kojem će se moći uživati u asortimanu pića. Iako se razgovaralo o mogućnosti VIP tretmana, nakon prevelikog upita studenata ovog univerziteta, odlučeno je da će svi uživati u istim beneficijama, tojest, da ih neće biti. Pozdravljamo ovu odluku, dok pratimo šta to zvijezde danas rade u Sarajevu.