Muris Svinjčić i neformalna grupa građana “Oženjeni i napaljeni” okupili su se oko ideje, kako navode, jedinstvenog i slobodnog tržišta žena. Naime, kako naš sagovornik navodi, postoji veliki broj sretno oženjenih muškaraca kojima je potrebna promjena rutine, te pozivaju single, većinski mlađe, djevojke na kafe i kolače, a potrebna im je podrška lokalne zajednice i njeno odobravanje.

“Općepoznato je da mi, muškarci, imamo drugačije potrebe od žena pogotovo kad se uzmemo i napravimo porodicu gdje ima i djece. Jednostavno smo lovci i tražimo nove mete, a hvala svemiru postoji tako mnogo mladih dama u studentskim danima koje žele s nama izlaziti. Logično je da ćemo tražiti da nas okruženje u obliku ženinih jaranica i njene familije ne osuđuje, jer to je totalno normalno i nije nimalo prečudno. Tako smo i došli na ideju da napravimo grupu podrške kako bismo razmjenjivali ulete, fore, fazone i iskustva. Moja žena je divna i ona mene totalno podržava kad joj kažem da idem vanka s rajom” – rekao je Muris.

Ova neformalna grupa izazvala je veliki broj reakcija u bh. društvu od velikog broja najpozitivnijih do onih manjinskih koje generalno dolaze od muških feminističkih grupa po kojima je Bosna i Hercegovina prepoznatljiva.