Bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencija naše zemlje, Osman Mehmedagić poznatiji kao Osmica samo nekoliko dana nakon što je smijenjen sa ove funkcije završio je na crnoj listi SAD-a. Kako razlozi SAD-a da gospodina Osmicu stavi na crnu listu navode se korupcija, prisluškivanje i zloupotreba položaja. Iznerviran ovim postupkom SAD-a gospodina Osmica naredio je da se počne sa prisluškivanjem, predsjednika SAD-a, Joe Bidena.

“Šta oni misle ko sam ja da me samo tako stave na tu crnu listu. To meni lično ništa ne znači, ali stvar je obraza. Ne mogu sebi dopustiti da mi tako kaljaju ime u svijetu. Nemaju neke dokaze protiv mene, a tako me optužuju kao da sam najveći kriminalac. Nisu mi smjeli ništa dok sam bio direktor OSA-e jer bi im sigurno uzvratio istom mjerom nema veze što se tu radi o SAD-u koja je jedna od najvećih sila u svijetu, samo su čekali da me ova nova vlast kukavički smjeni. Sada sam na crnoj listi i tu se ne može puno toga promijeniti, ali neka očekuju da ću uzvratiti”, rekao je Osman Mehmedagić, Osmica, bivši direktor OSA-e.

Gospodin Osmica javno je naredio da se počne sa prisluškivanjem prvog čovjeka SAD-a, Joe Bidena.

“Sada ćemo mi početi prisluškivati telefone gospodina Bidena i čekati strpljivo njegov pogrešan korak. Čim nešto zafrka ili saznamo neke kompromitujuće informacije sa njima idemo u sve medija. Sada će morati otvoriti četvere oči i stalo biti pod pritiskom. Ne zna on još skim se zakačio i koga je stavio na crnu listu. Također pored prisluškivanja telefona radimo i na hakiranju kamera Bijele kuće kako bi ga mogli pratiti šta radi”, dodao je Osmica.