Peta sezona Zadruge donijela je velika uzbuđenja gledaocima koji do ranih jutarnjih sati prate svaki korak učesnika. Najšokantniji trenutak u ovoj sezoni desio se prije par dana kada su papire za razvod braka potpisali Dalila i Dejan. Mnogi ljubitelji zadruge tvrde da je ovo razvod u rangu onoga Angeline Joli i Brada Pitta samo za balkansko tržište. Zbog toga organizovani su i mirni protesti u Istočnom Sarajevu.

“Mi smo grupa građana obožavaoca Zadruge. Taj razvod koji je potresao cijeli region ni nas nije ostavio ravnodušnim i zbog toga smo odlučili organizovat ove mirne proteste. Sve što želimo je da Dalila i Dejan ponovno budu sretni zajedno. Mi znamo kako se oni sada osjećaju i želimo im dati podršku. Mnogi od nas su more suza isplakali kada smo gledali te nemile scene. Svaki dan se nadamo da bi moglo doći do njihovog pomirenja kako bi nam svima bilo lakše”, rekao je Marko Honorar, organizator mirnih protesta za pomirenje Dalile i Dejana.

Još jedan skup je organizovan u isto vrijeme kao odgovor, a između dvije suprotstavljene strane stala je i policija.

“Ovdje smo jer nikako ne želimo da se oni pomire. To bi bilo katastrofa za cijeli svijet. Gdje to ima da on njoj oprosti sad onakva poniženja koja mu je priredila. Stvarno ne znam šta ovi ljudi hoće. Hajmo malo realno gledati, prevari onako dobrog i poštenog momka i sad bi oni da se njih dvoje pomire. Nije ni on cvjećka da se razumijemo, ali ipak ona je najgora tu. Mi nikako ne podržavamo ideju da se pomire i izlazit ćemo na proteste koliko god je potrebno”, rekao je Filip Kralj, organizator protesta protiv pomirenja Dalile i Dejana.