Opština Centar Sarajevo postaje prva opština u državi po najnovijim higijenskim standardima. Zbog ekstremno visokih temperatura, omogućeno je korisnicima da se malo saperu prilikom čekanja na svoj broj.

“Kao što znate brojeve smo već ranije uveli i nemamo više redove, već svako čeka svoj broj da ga se prozove i da dođe na red. Ali svejedno jer je sata toliko toplo da nije bitno da li stojite u redu ili sjedite negdje, nije vam dobro kako god da okrenete. Zato smo u jednom ćošku naše sale probušili odvode, napravili tuš kabine sa svlačionicom, i sada će svi moći da naprave kratki predah nakon što uzmu broj”, ističe načelnik Srđan Mandić.

Svako ko uzme redni broj, isti će moći ubaciti u tuš automat, gdje će mu izračunati da li ima vremena za tuširanje i na osnovu toga pustiti toplu vodu.

“To su naravno kratka tuširanja i nema se vremena za dugačka kupanja, ali ono par minuta da se saperete, nanesete gel za tuširanje i dobro isperete ima vremena. Svaka kabina se sastoji iz dva dijela, prvo uđete u svlačionicu koja se zaključa gdje se možete skinuti, a zatim pređete u tuš kabinu i obavite šta treba. Automat u svlačionici će redovno izbacivati čiste peškire a vi samo po završetku ubacite u kutiju koja je za prljavi veš i to je to”, dodao je Mandić.

Iz ove opštine napominju da je strogo zabranjeno unutar kabina raditi bilo kakve radnje sem tuširanja poput male nužde, i da će ista automatski detektovati alarm i obrukati osobu koja je unutra.