Općina Neum je nakon izdavanja gradske plaže pod koncesiju odlučila da poveća svoj budžet izdavanjem još jedne gradske svojine pod koncesiju.

Naime, kako saznajemo, Općina Neum je odlučila da izda Načelnika općine na koncesiju hotelu Grand na dvije godine. Ovo će biti potez kojim će ova općina da zaradi nekih 12.000 KM na godinu dana, te tako doprinese budžetu općine, kao i da sa tim novcem unaprijedi kvalitet života građana.

“Načelnika ćemo izdati na koncesiju. Znači sad će uprava hotela Grand da donosi odluke koje su pod ingerencijama načelnika. Tako da ćete u naredne dvije godine sve žalbe koje imate na rad načelnika slati na adresu hotela Grand u Neumu, te na taj način komunicirati sve dalje probleme”, rekao je Tihomoir Putica, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Neum.

Kako kažu iz Vijeća, ove godine je u planu izdavanje načelnika, a već naredne, Općina Neum će ponuditi iznajmljivanje vijećnika u općinskom vijeću na potrebni period hotelima, firmama i poduzetnicima koji imaju neka potraživanja od općine kako bi mogli da glasaju u njihovo ime.

“Ovaj sistem još nismo razvili do kraja, ali načelno već imamo plan. Naime, vijećnik ili više njih će se moći iznajmiti na jedan mjesec ili dva u zavisnosti od potrebe onoga ko iznajmljuje. Naravno, ponudit ćemo i pakete vijećnika, ali i neke akcije kao npr. popust na količinu – platite tri, dobijete četiri vijećnika. Osim toga planiramo vansezonske popuste na vijećnike”, rekao je Načelnik Općine Neum Dr. Živko Matuško.