Načelnik Općine Centar, zastupnik kompanije Swarovski, doktor analitike mlaćenja prazne slame i posljednji dekorator Sarajeva Nedžad Ajnadžić je danas saopćio na konferenciji za medije, organizovanoj nakon sastanka vijećnika Općine Centar, da će od ove godine Bajrami biti fiksno u zimskom periodu kako bi mogli dekorirati Sarajevo u skladu s bajramskim duhom. Ukrasi koji se koriste za dekoraciju Sarajeva su kovani od kristala planine Mount Doom locirane ispod restorana Panera u Sokolović Koloniji.

“Moramo naše građane iznenaditi sa ovim ukrasima koje su sa toliko pažnje pravili Titovi pioniri 1969. godine u Sokolović Koloniji. Bajram je vrijeme mira i ljubavi, tako da i Sarajevo u tom periodu mora poslati poruku ljubavi svojim građanima, a to ćemo učiniti sa pahuljama, zvijezdama, coca-cola promo materijalima i ostalim dekorativnim ukrasima.”, izjavio je za Šatro info, Nedžad Ajnadžić.

Na fejsbuku su osvanule poruke smijeha jer su danas pojedini dijelovi Sarajeva bili ukrašeni dekorativnim ukrasima Općine Centar koji asociraju na Novu Godinu i Coca-Cola praznike. No, ti ukrasi su dio pilot projekta “Ukrašeni bajramski duh tokom cijele godine” kojeg Općina Centar radi u saradnji  Vlade FBiH.

Poznata analitičarka društvenih medija, bliska saradnica Šatro.info i wife coach Meliha PRC – KOS komentarisala je ukrašavanje grada Sarajeva zimskim ukrasima za vrijeme Bajrama kao potez Općine Centar da se bliži sa svim bogovima, te da uspostavi blagdanski duh i praznike tokom čitave godine.