Tragedija koja je zadesila Bejrut, još uvijek nije dovoljno vidljiva na društvenim mrežama korisnika iz naše zemlje. Iako su prilikom svake tragedije u Evropi prvi tu da pruže podršku, ovoga puta korisnici iz naše zemlje čekaju direktivu nadležnih, kako da reaguju u ovakvim okolnostima.

“Drago mi je da građani čekaju naše upute kako da djeluju i što to ne rade na svoju ruku. Naša komisija će danas napraviti sastanak nakon kojeg će donijeti odluku, da li je potrebno pružiti moralnu podršku Bejrutu i svim građanima Libanona u ovim teškim vremenima. Postoje neki parametri koji se moraju zadovoljiti kako bi se krenulo s masovnim pružanjem podrške putem društvenih mreža, ispod koje mi profesionalci u ovom poslu ne smijemo ići”, rekla je za naš portal Shick_Lady, popularna influenserka na Instagramu.

Ukoliko donesu odluku podrške, influenseri će spremiti paterne za profilne fotografije kao i modifikovane cover fotke za Facebook.

“Prije svega moramo dobro analizirati da li je Libanon cool zemlja za naše standarde. Mi kao influenseri ne smijemo sebi dopustiti da dajemo podršku nekoj zemlji koja je turistički nije atraktivna i ako ne možemo nekada u budućnosti otići tamo da se odmorimo. Malo smo gledali na internetu i imaju OK plaže. Hoteli isto izgledaju lijepo pa nam nije jasno što nismo čuli za ovu zemlju ranije, ako je već tako cool kao na fotografijama. Odluka neće biti jednostavna, a krajnje rezultate ćemo prezentovati sutra. Do tada molimo građane da ne pružaju podršku putem društvenih mreža”, dodala je Shick_Lady.

Influenseri ispituju mogućnost da li će postojati neka opcija kompenzacijskoj putovanja, ukoliko odluče da pruže podršku iz Bosne i Hercegovine.