Univerzitet u Vitezu danas je svečano predstavio novi fakultet koji će od sljedećeg semestre biti dostupan svima koji su zainteresovani da postanu politički analitičari. U zadnjih nekoliko mjeseci interesovanje za političkim analitičarima poraslo je u našoj zemlji i dekan novog fakulteta predviđa veliku zainteresiranost polaznika.

“Vidjeli smo da je potražnja za političkim analitičarima velika u našoj zemlji, a imamo ih sve manje jer su svi otišli u inostranstvo da rade. Mi smo odlučili školovat mlade ljude i izvesti ih na pravi put. Posao nakon ovog studija koji traje samo 2 godine je zagarantovan i vjerujem da je naš univerzitet povukao pravi potez. Polaznici će biti podijeljeni u odjeljenja u zavisnosti od toga koju domaću stranku preferiraju kako ne bi došlo do trzavica između njih”, rekao je Afan Diploma, dekan novog fakulteta za zvanje politički analitičar pri Univerzitetu u Vitezu.

Kako je bilo očekivano interes za novi fakultet je ogroman usprkos nešto većoj cijeni studiranja, a gospodin Diploma poziva sve da požure sa prijavom jer je broj mjesta ograničen.

“Sad već imamo popunjena odjeljenja SDA i HDZ-a ostalo je još nekoliko mjesta u SNSD odjeljenju i to je to za ovu akademsku godinu. Cijene studija jesu malo skuplje za naše standarde, ali pogledajte samo benefite koje dobijete za taj novac. Redovno pojavljivanje na TV i utjecaj na Twitteru su samo neke od stvari koje dobijete za deset hiljada maraka po godini koliko košta ovaj studiji. Pozivam sve da nam se jave jer ovo je prilika koja se ne propušta”, dodao je gospodin Diploma.